אזרחות דנית

צרו קשר ונשמח לעזור עם אזרחות דנית או בכל נושא אחר:

כמעט כל סקר שמנסה לדרג את מדינות בעולם על פי איכות החיים בהן מציב את דנמרק בצמרת הגבוהה – ולא בכדי: הכלכלה האיתנה, השוויוניות הגבוהה (כתוצאה מתפישת עולם הדוגלת בכוח לעובדים, שמהווים במקרים רבים שותפים מלאים לניהול, לאחריות ולשאיפה להגברת התפוקה והרווחיות), הנופים המרהיבים, השלווה האינסופית והמזג הטוב של התושבים הופכים את המדינה הצנועה (והקטנה מבין כל מדינות סקנדינביה) לגן עדן עלי אדמות – ולכזו שרבים חושקים להפוך לאזרחיה, על אף העובדה כי התהליך שבסופו זוכים באזרחות דנית הוא סבוך, מורכב וממושך (ולא תמיד נוחל הצלחה).

ראשית חשוב לדעת כי בניגוד לאזרחות איטלקית, גרמנית, בריטית ובעצם אזרחות של כמעט כל מדינות אירופה, שבמקביל אליהן ניתן לשמור גם על אזרחות ישראלית, הוצאת אזרחות דנית דורשת ויתור על כל אזרחות אחרת – ולא כולם מוכנים לעמוד בתנאי זה.

מי שאחד מהוריו הוא אזרח דני זכאי אוטומטית גם הוא לאזרחות דנית. גם ילדים שעדיין לא מלאו להם 12 שנים זכאים לאזרחות שכזו, אם אומצו על ידי אזרחים דניים. דרך אחרת לקבל אזרחות דנית, ובעקבותיה דרכון דני, היא להתאזרח לאחר שהות בת מספר שנים במדינה (בדומה לאזרחות גרמנית, למשל). במקרה של דנמרק, נדרשת שהות בת 7 שנים כדי לקבל היתר שהיה קבוע ועוד שנתיים תמימות על מנת לזכות באזרחות המיוחלת. גם הוצאת אזרחות דנית באמצעות נישואים עם מי שהוא כבר אזרח המדינה אינה פשוטה, וישנם כמה וכמה תנאים מוקדמים. מכשול נוסף העומד בפני ישראלים המבקשים לעצמם אזרחות של דנמרק באמצעות הליך התאזרחות הוא הצורך להוכיח שליטה סבירה ומעלה בשפה הדנית, הלא פשוטה ללימוד, כמו גם ידע ובקיאות בהיסטוריה ובתרבות הדניים.

באופן כללי רצוי להסתייע באנשי מקצוע (עורך דין בעל ניסיון עשיר וידע רב בתחום אזרחות אירופאית) כשהיעד הוא אזרחות של דנמרק. הגשת הבקשה לאזרחות דנית מתבצעת באמצעות שגרירות דנמרק בישראל – שאותה תמצאו ברח' ברקוביץ' בתל אביב (בין ביה"ח איכילוב למתחם מוזיאון תל אביב, בית אריאלה והקאמרי).

למה כדאי להוציא אזרחות דנית ודרכון דני?

בנוסף ליתרונות האדירים של חיים בדנמרק, מאפשר דרכון של מדינה זו הגירה לאירופה והתאקלמות בה במהירות ובקלות, הודות לעובדה כי דנמרק היא חברה באיחוד האירופי (מאז שנת 1973, עת הצטרפה אליו יחד עם בריטניה ואירלנד. המטבע בדנמרק אגב, נותר כתר בעקבות משאל עם שנערך בשנת 2000 ושבו היה רוב למתנגדי האירו).

כך עשוי התהליך שראשיתו בהגשת בקשה לשגרירות דנמרק בישראל וסופו בהוצאת דרכון דני לאפשר למי שעבר בהצלחה את מסלול המכשולים ליהנות מעבודה חוקית ברוב מדינות אירופה, מהאפשרות לפתוח עסק בכל מדינות האיחוד האירופי, לעסוק בנדל"ן, לנוע ברחבי היבשת בחופשיות וכן ללמוד במוסדות לימוד רבים ואיכותיים בשכר לימוד מופחת (ובמקרים מסוימים אף מגוחך).

דרכון דני מקנה הטבות משמעותיות לא רק באירופה אלא גם מחוצה לה: הנוסעים לארה"ב לתקופה של עד 90 יום פטורים מוויזה, וגם כשהביקור בארה"ב מתוכנן להיות ארוך יותר יש יתרון לבעלי דרכון של המדינה הסקנדינבית; בני 18 עד 30 יכולים לעבוד באוסטרליה במשך 6 חודשים ברציפות ולשהות באי המרתק בסך הכל עד שנה; וגם החפצים בעבודה בקנדה עשויים לצאת נשכרים אם באמתחתם דרכון אירופי ובפרט זה הדני (אבל שוב, יש לזכור שאזרחות דנית והוצאת דרכון דני מחייבים ויתור על אלה הישראלים!)

אגב, בשנת 2012 החליטה דנמרק כי כל הדרכונים הדניים יהיו ביומטריים, ועל כן ניתן לחדש את הדרכון אך ורק בדנמרק עצמה. בשגרירות דנמרק בישראל אפשר להאריך דרכון למשך שנה בלבד.