אזרחות פינית

צרו קשר ונשמח לעזור עם אזרחות פינית או בכל נושא אחר:

מיקומה של פינלנד, בצפון הרחוק (והקר) של אירופה, כמו גם העובדה כי לאורך ההיסטוריה הקהילה היהודית במדינה בעלת אינספור האגמים והאיים הייתה קטנה למדי, גורמים לכך שאין ישראלים רבים בעלי אזרחות פינית, וכי מול שגרירות פינלנד בישראל לא משתרכים תורים של מבקשי אזרחות זו. אולם איכות החיים הגבוהה מאוד בפינלנד, לצד הצטרפותה של המדינה לאיחוד האירופי בשנת 1995, הופכים את האזרחות שלה, שבעקבותיה מגיע גם דרכון, ליקרת ערך – כך שמדובר באופציה שבהחלט כדאי לשקול אותה ולבחון זכאות לה.

מי זכאי לאזרחות פינית?

מי שאמו היא בעלת אזרחות פינית, זכאי אף הוא אוטומטית לאזרחות זו, ויחד איתה כאמור גם לדרכון של פינלנד. מי שאביו אזרח פינלנד יוכל לקבל גם הוא אזרחות שכזו, בתנאי שההורים נשואים כחוק או לחילופין האב מילא וחתם על הצהרת אבהות. מי שנולד מחוץ לגבולות פינלנד ואחד מהוריו לפחות הוא בעל אזרחות פינית יקבל אזרחות – בתנאי שיגיש את הבקשה עד גיל 22 ויוכיח זיקה ברת תוקף למדינה.

דרך אחרת המובילה לאזרחות ולדרכון פיניים היא התאזרחות בעקבות שהות ארוכת שנים במדינה – במקרה של פינלנד השהות המינימלית הנדרשת היא שש שנים (אזרחות איטלקית, לדוגמה, ניתנת רק לאחר שהות של 10 שנים, ואילו אזרחות רומנית כעבור 8שנים) ובנוסף יש הכרח להוכיח היעדר הרשעות, אמצעים כספיים שמספיקים למחיה וידיעת השפה ברמה סבירה (תנאי שנדרש במקרים רבים של התאזרחות – למשל בעת בקשת אזרחות לטבית). השהות טרם הגשת הבקשה לאזרחות, באופן טבעי, חייבת להיות חוקית ומאושרת, כלומר כזו שהחלה באשרת שהייה ולאחר מספר שנים הוחלפה בתושבות קבע. המגיעים לתחומי פינלנד לשם לימודים באחת האוניברסיטאות של המדינה, לשם מחקר אקדמי או לצרכי עבודה והם בעלי מקצוע מבוקש יזכו לתנאים משופרים במהלך מסלול ההתאזרחות.

אזרחות פינית מאפשרת לימודים ללא עלות בפינלנד (ובעלות מופחתת באוניברסיטאות רבות ברחבי אירופה) וכן הטבות סוציאליות נרחבות במדינה שחרטה על דגלה את רווחת אזרחיה ואת אחריותה של הממשלה לדאוג לכל צרכי האזרחים. עוד חשוב להדגיש כי שוק העבודה בפינלנד הוא אחד המתגמלים ביותר בעולם, הן בזכות הכלכלה המפותחת של המדינה והן הודות לכוחם הרב של האיגודים המקצועיים (כמו גם האחריות שלהם כלפי המעסיקים והמשק בכללותו ולא רק לאינטרסים של העובדים). הרמה הגבוהה במיוחד של מערכת החינוך בפינלנד, שנחשבת לאחת המתקדמות והאיכותיות ביותר בעולם, אם לא הטובה שבהן, תורמת אף היא לאיכות החיים הגבוהה בפינלנד ולכדאיות של הוצאת אזרחות פינית (שכמובן מועילה גם למי ששם פעמיו למדינות אחרות השייכות לאיחוד האירופי ולאו דווקא לפינלנד).

כיצד מונפק דרכון פיני?

הוצאת דרכון פיני אפשרית לכל בעלי האזרחות של מדינה זו. הדרכון הוא דרכון ביומטרי ולצורך הנפקתו הראשונית, יש להגיע לשגרירות פינלנד בישראל השוכנת בקניון רמת אביב (רח' איינשטיין 40, תל אביב). חידוש דרכון מתבצע אחת לחמש שנים, וכדאי לדעת כי לא ניתן לרשום את הילדים בדרכונם של ההורים.

לאחר קבלת הדרכון ניתן להשתמש בו הן לצרכי תנועה חופשית באירופה, הן לשם מציאת עבודה חוקית ומתגמלת במדינות האיחוד האירופי אך גם בארה"ב, הן לזכאות למלגות לימודים נדיבות ובאופן כללי לשכר לימוד נמוך במוסדות לימוד רבים מהשורה הראשונה באירופה, והן כדי לקבל ויזה מיוחדת לאוסטרליה (המיועדת לבני 18 עד 30, ומאפשרת להם שהות בת שנה באי העצום ומתוכה חצי שנת עבודה חוקית), כמו גם כדי לבקר בארה"ב למשך 90 יום ללא צורך בוויזה – ובאופן כללי מאפשר הדרכון חיים הרבה יותר נוחים כשמחליטים להגר מישראל.