אזרחות בלגית

צרו קשר ונשמח לעזור עם אזרחות בלגית או בכל נושא אחר:

בבלגיה ידועה בשוקולד המשובח שלהלגיה אמנם נתפשת כמדינה אפרורית למדי (לעומת לונדון המתוחכמת, פאריז הרומנטית, ברלין החדשנית ופראג הציורית, בריסל, בירת בלגיה, מפורסמת בעיקר בזכות העובדה כי מוסדותיו המרכזיים של האיחוד האירופי שוכנים בה) – אולם אזרחות בלגית הינה מבוקשת מאוד, בעיקר לנוכח חברותה של בלגיה באיחוד האירופי (למעשה, בלגיה היא אחת משש המייסדות של האיחוד בשנת 1951, וכאמור כמה ממוסדותיו המרכזיים שוכנים בבלגיה).

מהם הקריטריונים לקבלת אזרחות בלגית?

באופן עקרוני, מי שאחד מהוריו הוא אזרח בלגי זכאי אף הוא לאזרחות בלגית (כשם שמי שאחד מהוריו הוא אזרח בולגרי זכאי לאזרחות בולגרית, ולמעשה כך הדבר ברוב מדינות אירופה). יצוין כי אין הכרח להיוולד בבלגיה על מנת ליהנות מאזרחות במדינה זו. יחד עם זאת, חשוב להדגיש כי בלגיה אוסרת על אזרחיה להחזיק באזרחות נוספת: מי שקיבל אזרחות ישראלית בעל כורחו (בלידתו, או בשל חוק השבות) ולא מתוך בחירה, יוכל לקבל אזרחות בלגית – אולם במקרים אלה רצוי להתייעץ עם עורך דין בעל ניסיון בהוצאת אזרחות בלגית ובאזרחויות אירופאיות באופן כללי, על מנת שלא להפסיד את הזכאות ואת האופציה לקבל דרכון בלגי. מי שנולד בישראל להורה אזרח בלגיה, והוריו רוצים להבטיח לו אזרחות בלגית, חייב לבקש אזרחות – באמצעות הוריו, באופן טבעי – עוד בטרם הגיעו לגיל 5. לאחר מכן לא ניתן לבקש אזרחות בלגית עד גיל 18, אז נפתח חלון הזדמנויות חדש: בין הגילאים 18 ל-22 שוב ניתן לפנות להוצאת אזרחות בלגית.

בכל מקרה, ישראלים בעלי אזרחות ודרכון של בלגיה חייבים עד גיל 28 לספק לרשויות ההגירה בבלגיה הצהרה רשמית בדבר רצונם לשמר את האזרחות הבלגית באופן סופי. כל המסמכים המוגשים במסגרת בקשת אזרחות בלגית או אישורה הסופי צריכים להיות מתורגמים לצרפתית או הולנדית, שתי השפות הרשמיות הנהוגות בבלגיה (שאגב, רבים חוזים כי בעתיד תתפרק לשתי מדינות שונות, האחת בצפון הפלמי והשנייה בדרום הוולוני).

הקהילה היהודית בבלגיה

על פי ההערכות חיים בבלגיה בראשית המאה ה- 21 למעלה מ- 50,000 יהודים, רובם באנטוורפן ובבריסל. דרכון של בלגיה כמובן אינו מחייב חיים דווקא בבלגיה (כשם שאזרחות פולנית, הפופולארית במיוחד בקרב ישראלים שלהם שורשים במדינה זו, מאפשרת חיים גם בספרד, אנגליה וגרמניה) – אולם קיומן של קהילות יהודיות גדולות בשתי הערים המרכזיות הופך אותן לאטרקציות עבור ישראלים המבקשים לעבוד בחו"ל וכן להשתקע בה. בפרט מושכת אליה בלגיה אנשי מקצוע בתחום היהלומים.

יתרונותיו של דרכון בלגי

דרכון אירופאי ובפרט בלגי, כאמור, פותח שערים רבים בכל רחבי היבשת – וכך יכולים המחזיקים בו לטייל בנוחות מבלי לבזבז זמן במעברי גבול בין המדינות השונות החברות באיחוד האירופי, לקבל אישורי עבודה בכל אותן מדינות וכן ללמוד בעלות נמוכה (ולפעמים אף אפסית!) במבחר אוניברסיטאות ומוסדות לימוד איכותיים באנגליה, צרפת, הונגריה, איטליה, גרמניה ומדינות אחרות.

יזמים ישראלים המעוניינים לפתוח עסק באירופה חייבים להיות בעלי אזרחות של אחת ממדינות האיחוד האירופי. חלק ממדינות אירופה מעניקות תמריצים שונים לפותחים עסק בתחומן, וכך גם האזור הפלמי שבבלגיה (שבין השאר כולל את ברוז', אחת הערים היפות באירופה). במקרים אלה כדאי להתייעץ עם אנשי מקצוע על מנת להימנע מתשלום מס הן לרשויות בבלגיה והן בישראל.

הוצאת דרכון בלגי מאפשרת גם ביקורים קצרים בארה"ב (של עד 3 חודשים) ללא צורך בהוצאת ויזה (במסגרת תוכנית פטור ממנה נהנים גם בעלי אזרחות ספרדית, צ'כית, דנית, אירית, הולנדית, נורבגית, איטלקית ומדינות אירופאיות אחרות. בנוסף, ניתן להגיע עם דרכון בלגי לאוסטרליה ולעבוד בה באופן חוקי במשך 6 חודשים ברציפות במסגרת תוכנית ייעודית לצעירים.